Graeme Simsion – Projekt Rosie

Ibland kan man längta efter att få skratta ordentligt när man läser och då har jag det perfekta boktipset, Projekt Rosie. Boken har ett par år på nacken, men jag upptäckte den först för ett par månader sedan.

Bokens huvudperson, Don Tillman, lever ett väldigt inrutat liv och arbetar som professor i genetik. Nånstans har han fått för sig att han måste gifta sig, det är ju sånt som folk gör i hans ålder. För att hitta den perfekta frun sätter han ihop ett avancerat frågeformulär som varje date måste svara på. Det går inte något vidare, men av en händelse korsas hans väg av Rosie, en person som inte alls uppfyller kriterierna i frågeformuläret. Men kärlek kanske inte kan hittas genom vetenskapliga tester?

Den här är en varm och fin bok som bitvis är hysteriskt rolig. Det är så uppenbart att Don är en aspergerspersonlighet, jag har själv barn med autismdiagnos och känner igen en hel del drag. Det finns en obetalbar scen när Don ska föreläsa om genetik inför ett gäng från en aspergerförening, att han själv skulle kunna vara en i det gänget har han ingen aning om och det blir så dråpligt så man skrattar så tårarna rinner.

Den här boken är en härlig bok som får dig att skratta, men ger också lite eftertanke om att det måste finnas plats för alla i vårt samhälle.

FLER ARTIKLAR

1 thought on “Graeme Simsion – Projekt Rosie”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *