Le Pont Traversé – Paris

Jag har precis varit i Paris på Maison et Objet, en inköpsmässa för inredning. Som den boknörd jag är så ville jag passa på att besöka en ikonisk bokhandel, Le Pont Traversé. Inte för att jag kan läsa böcker på franska, men jag ville verkligen insupa atmosfären i den här bokhandeln och alltid hittar man något man kan köpa.

Le Pont Traverse

Vilket antiklimax det blev när det såg ut så här. Stängt och skulle inte öppna förrän flera timmar senare. Jag fick helt enkelt ge upp och gå dit nästa dag istället och då glömde jag förstås ta med kameran.

För den som är nyfiken på hur denna härliga bokhandel, grundad 1947, ser ut så ser den ut så här när den är öppen:

Bildkälla

Vilken dröm att få gå i här och känna doften av böcker!

För den som är sugen på att besöka bokhandeln så ligger den på 62 Rue de Vaugirard.

FLER ARTIKLAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *