Katarina Wennstam – gänget

Katarina Wennstam har skrivit en serie av böcker med kvinnovåld i fokus. Huvudpersonen i denna bok, den femte i raden, är precis som tidigare juristen Shirin Sundin (som nu tagit tillbaka sitt flicknamn Nouri) och polisen Charlotta Lugn.

I centrum av handlingen står ett killgäng som varit tajta under skoltiden och som fortfarande ses någon gång i månaden för att spela innebandy. I inledningen hittas en av killarna mördad och utifrån det så nystas en historia upp med rötter i gängets förflutna. Shririn halkar in i fallet genom att den mördades fru är en vän från ungdomsåren.

Det här är en spännande, obehaglig och oerhört välskriven bok. Dessutom tycker jag alltid att Wennstam vinklar in det på angelägna ämnen som verkligen berör. Det känns alltid att hon är påläst och grundad i fakta, inget är taget ur luften.

Det här är en bok jag kan rekommendera!

FLER ARTIKLAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *