Filmälskarens guide till Paris och andra tips

Till alla frankofiler har jag ett riktigt härligt boktips: Filmälskarens guide till Paris.

För den som älskar Paris och franska filmer så är den här boken något så charmigt som en guidebok till Paris som utgår från kända franska filmer.

Distrikt efter distrikt gås igenom, med hänvisningar till olika filmer och platser som haft betydelse i filmerna. Som här på bilden där du kan se den anrika bokaffären Shakespeare and company, som ligger i de latinska kvarteren alldeles vid Notre Dame. Den fina bokaffären har figurerat både i Woody Allens film Midnatt i Paris och filmen Julie & Julia (där Meryl Streep spelar kocken Julia Child).

En härlig bok att ha med sig på resan och ett alternativ till de vanliga guideböckerna.

Gör din egen guidebok

Ett annat tips när man är ute och far är att göra sin alldeles egna guidebok.

Köp en fin anteckningsbok och klistra in dina resesamlingar. Det kan vara biljetter till metron, kvitton från restauranger och andra småsaker. Skriv några rader med minnen och vips har du din egen lilla reseguide och dagbok i ett.

FLER ARTIKLAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *