Apropå Augustpriset och Sara Lundberg

Jag tyckte det var så härligt att Sara Lundberg fick pris i barn- och ungdomskategorin för sin bok Fågeln i mig flyger vart den vill. Boken handlar ju om konstnären Berta Hansson, en alldeles underbar konstnär som nog inte är så känd i vida kretsar. Jag måste säga att ämnesvalet är coolt och modigt för att vara en bok som riktar sig till barn.

Jag har lyckan att ha ett par litografier av Berta Hansson, jag älskar hennes konstnärskap. Berta Hansson kom från Jämtland precis som jag, kanske är det därför jag har koll på henne. Allra mest tycker jag om hennes bilder av barn. I några enkla penndrag fångar hon barnets särdrag. Men hon har också gjort fantastiska bilder av kossor.

Hur som helst så kastade jag mig över datorn och klickade hem den Augustprisbelönade boken. Den är rekommenderad för 9-12-åringar. Jag har ju en 5-åring, men man kan aldrig veta om boken fortfarande finns kvar i bokhandeln när hon är mogen för den.

FLER ARTIKLAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *