En perfekt läsfåtölj – Lamino

Det går inte att komma ifrån att en skön sittplats är A och O för en härlig lässtund. Det kan vara soffan, sängen eller en gosig fåtölj. För mig är det en fåtölj. Under lång tid suktade jag efter stolen Lamino, en riktig designklassiker som skapades av Yngve Ekström i mitten av 1950-talet. Den kostar en bra slant så jag funderade rätt länge på saken.

Det är nog nästan tio år sedan jag slog till på en fåtölj klädd med vit lammull och med tillhörande fotpall och jag har inte ångrat mig en dag sedan dess. Det är verkligen min bästa läsplats, så snygg och så sittvänlig. Fåtöljen står strategiskt framför bokhyllan med den öppna spisen i blickfånget, en plats för mys och avkoppling!

Lamino fåtölj

Lamino tillverkas fortfarande av Swedese och är alltså en alltigenom svensktillverkad produkt av superkvalitet. Trots att jag nött min stol i tio års tid så är den lika fin som förr och otroligt nog är lammullen nästan lika vit och fluffig trots att små lortiga barnahänder varit där och grejat under åren. Lammull har ju den där fina förmågan att vara smutsavvisande och att fläckar är lätt att ta bort. Jag köpte min stol hos Svenssons i Lammhult. Numer finns många varianter att välja mellan, men jag gillar allra bäst klassikerna med klädsel av lammskinn.

FLER ARTIKLAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *