Snedtänkt – en ny poddfavorit

När jag står på mitt webshopslager och jobbar så tycker jag det är otroligt skönt att lyssna på någon bok. Perfekt när jag gör något smått monotont som att packa varor. På senare tid har jag hittat en del poddar som jag varvar boklyssnandet med.

En podd jag upptäckte alldeles nyligen är Kalle Linds Snedtänkt. Vilken underbart nördig podd! Måttot för podden är att det är en podd som inte tar upp det andra tar upp, den är helt enkelt lite smalare och ganska så mycket nördigare än andra poddar. De ämnen som tas upp i podden är udda kultur, bortglömda personer och andra märkliga fenomen i marginalen. Det kan t ex handla om Söderromantik, pilsnerfilm eller SVT på 80-talet. Om allt detta har Kalle Lind med gäster massor att säga och alltid på ett härligt torrhumoristiskt sätt.

Ett par av mina favoritavsnitt handlar om Ingmar Bergman och filmerna som aldrig blev av. Här har Lind som bisittare Bergmaninstitutets Jan Holmberg. Det kan låta småtorrt, men det är faktiskt väldigt kul.  Vem hade t ex en aning om att Bergman gjort utkast till en 70-talsporrfilm? Eller att han var intresserad av att regissera Astrid Lindgrens klassiker Bröderna Lejonhjärta?

Om Bergmans ofullbordade – Snedtänkt med Kalle Lind

Kalle Lind och Bergmaninstitutets Jan Holmberg pratar om verken Ingmar Bergman aldrig gjorde. Fenomen som nämns: Barbara Streisand-musikalen, Fellini-duetten …

Podden produceras av Sveriges Radio P1 och du kan hitta den där eller där poddar finns.

FLER ARTIKLAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *